Bine ati venit pe blogul meu

duminică, 10 mai 2009

UITAREA

Oare cum ne-am simti daca lumea ne-ar uita peste o zi?
Oare cum ne-am simti daca cel mai bun prieten al nostru ne-ar inlocui foarte usor cu un strain?
Oare cum ne-am simti daca mergem la o petrecere unde am fost invitati si nu ni se acorda nicio atentie?
Raspunsurile la aceste intrebari sunt diversificate, fiecare se poate pune in locul acelei persoane si sa gaseasca singur raspunsurile.La aceste situatii se ajunge de cele mai multe ori prin lipsa de respect.Uitam prea repede persoanele dragi, spunem noi " lasa, ei cu mortii, noi cu vii, fiecare se preocupa de sine", dar toti ne tragem din ceva, toti avem legaturi cu alte persoane care nu mai sunt in aceasta lume.Noi, tinerii, nu suntem altceva decat niste muguri care la caldura soarelui se deschid si isi orienteaza petalele dupa intensitatea luminii ceresti, dupa satisfactii, dupa bucurii.Radacinile pomului in care inflorim sunt stra-bunicii, acele persoane pe care le uitam si le inlocuim cu altele.Tulpina este reprezentata de bunici, care au muncit o viata intreaga pentru a fi cat mai inalti, pentru ca noua,urmasilor, sa ne fie cat mai usor, dar si pe aceste persoane sfinte le uitam.Creanga este reprezentata de parinti, care s-au luptat ca a noastra ramura sa nu aiba noduri, sa nu simtim nicio suferinta, nicio durere, nicio deznadejde, dar nici aceste persoane nu sunt scutite de incadrarea lor in sfera uitarii.Atunci, noi pe cine nu uitam? Oare mintea noastra este atat de ingusta? Oare ne-am pierdut memoria? Memoria nu ne-am pierdut-o ! Raspunsul este usor de gasit privindu-ne aflati in diferite imprejurari.
Nu uitam ca trebuie sa primim bani.
Nu uitam ca trebuie sa ne cumparam haine.
Nu uitam ca trebuie sa mergem la petrecere.
Aceste ni se par mult mai importante decat rememorarea parintilor, bunicilor, stra-bunicilor, ei au trait si au murit, au fost prezenti si acum sunt inexistenti in viata noastra.
Lipsa de respect duce la dezradacinare, lipsa de respect ne face niste fii nelegitimi, care nu mai stiu nici macar cine sunt.
De ce sa ne mai miram atunci cand pentru unii oameni, care cu siguranta nu au multe circumvolutiuni pe creier si care se considera romani ziua de 9 Mai se rezuma doar la Ziua Europei !
Nu este mai bine sa spunem ca acei oameni sunt nelegitimi?
Nu este corect sa spunem ca acei oameni sunt niste copii care privesc prea mult la televizor si invata ce trasmit " desteptii " prin intermediul mass-mediei?
Romania aceasta multi copii are ! Au 40,50 ,60,70 de ani, dar sunt copii !
Tineretul e in floare ! (la minte evident!).
Pentru romanii ( maturi !) 9 Mai are o tripla conotatie : ZIUA INDEPENDENTEI ! ziua inlaturarii nazismului din Europa si ziua Europei!
In ziua de azi Kogalniceanu este considerat un om mut, cuvintele rostite de el in 9 Mai " suntem liberi, suntem independenti, suntem natie de sine statatoare" nu mai rasuna in Romania in care a slujit, deoarece Romania are o populatie alcatuita din copii bastarzi!
Tinerilor, nu va uitati stramosii, caci ei s-au luptat pentru a ne fi noua mai bine !
O raza de lumina sa incalzeasca sufletele stramosilor.
Copilaria a trecut ...E cazul sa ne maturizam !