Bine ati venit pe blogul meu

marți, 31 august 2010

Transfagarasanul

De ce trebuie sa pierdem ca sa regretam, sau sa ajungem sa spunem " s-au facut si lucruri bune"? Am facut o excursie de scurta durata in tara si am ajuns la concluzia ca noi nu o sa ajungem sa traim ca pe vremea lui Mihai Viteazu, ci chiar mai rau decat atat. In primul rand in Evul Mediu tradatorii erau pedepsiti, acum sunt aplaudati, nu te uimea atunci cand un barbat se apleca in fata unei doamne si cunostea bunele maniere, acum te uimeste daca se comporta in asemenea mod, deoarece manierele s-au pierdut in razboiul dintre civilizatie si necivilizatie in urma caruia a iesit invingatoare necivilizatia. In urma cu 20 de ani toti il huleau, iar acum daca ar fi trait l-ar alege iar. De o astfel de victorie s-au temut cei care au hotarat sa fie impuscat, pentru ca daca nu le era frica il pedepseau pe Ceausescu cu inchisoarea, nu prin executare. - Tot poporul il stie cu numele de Ceausescu pe fostul dictator, dar Alexe Vladimir in cartea Biografia secreta a lui Ion Iliescu afirma ca pe "tovaras" il chema Nicolae Ceausoglu, acesta era numele adevarat, si s-a nascut nu in Scornicesti, ci in Tatarai. Tatarai era un sat care a fost fondat de tatari ce au ajuns acolo dupa revolutia lui Tudor Vladimirescu din 1821. Satul a fost inclus in comuna Scornicesti pentru a nu se afla numele adevarat al conducatorului, Ceausoglu, ce insemna in tatara " fiu de sluga"-. Multi m-ar caracteriza a fi " comunista", dar mintea lor ingusta nu observa ca acesti "democrati" ( cum se cred azi) au fost partizani ai regimului ceausist. Ei nu diferentiaza termenul "democratie" de "comunism". Pentru lideri ambele cuvinte se rezuma la putere si la bani obtinuti prin diferite mijloace ( fie ele legale sau ilegale). Nu neg faptul ca pe vremea lui Ceausescu nu a fost greu, dar azi e mai usor? Multi spun ca spre finalul "dictaturii" mancarea a fost limitata, dar atunci un colt de paine primea tot poporul, in schimb azi multi nu au nici macar atat. Au murit multi oameni pentru realizarea Transfagarasanului, Canalului Dunare- Marea Neagra, dar au ramas in urma lor niste lucrari folositoare nu numai noua, ci si urmasilor. Este adevarat ca se puteau realiza si fara a pierde vieti omenesti, dar in ziua de azi nu se face nimic si tot mor indivizi. Din doua rele care e mai buna? Dupa ce s-au chinuit oamenii aceia sa realizeze Transfagarasanul, dupa ce au murit multi acolo, noi nu suntem in stare nici macar sa il intretinem? Clasa politica romaneasca merge pe principoiul ca mai bine sa daramam si sa facem altul decat sa il ingrijim, dar ce au daramat nu au mai cladit! Atasez cateva imagini pentru a da veridicitate celor relatate mai sus Si noi avem Venetia
Podul acesta e intre Comana de Sus si Comana de Jos si e facut din scandura putreda. Este amplasat peste un "parau" care are o lungime de 615 km, Oltul. Felicitari oltenilor pentru podurile rezistente pe care reusesc sa le faca!

2 comentarii:

 1. Avem o tara foarte frumoasa,pe care n-ea dat-o DUMNEZEU ,tara cum putine exista in lume.

  Cate tari se pot lauda cu toate formele de relief,cu patru anotimpuri asa cum sunt ele acuma.

  Mergem sa vizitam alte tari si nu stim ce avem la noi de vizitat, pacat ca nu stim sa valorificam
  ce n-ea dat cel de sus.

  Campie ,dealuri, munti,lacuri,mare,DELTA DUNARII, cate tari au delta?

  Transfagarasanul,Cheile Bicazului,ramai foarte impresionat ,parca e ireal in alta lume.

  Manastiri, Castele,Cetati, Biserici fiecare zona din Romania se poate lauda cu ceva.PACAT ca avem cu ce dar nu suntem capabili sa facem ceva.Cine sa ne conduca? Daca sunt toti HOTI!!!

  Am avut si noi cativa BARBATI in tara asta pe care i-am vandut ,incepand de la : DECEBAL,VLAD TEPES,MIHAI VITEAZU,CONSTANTIN BRANCOVEANU,ALEXANDRU IOAN CUZA,pana si pe CEAUSESCU .

  Cred ca am pacatiut prea mult si acum tragem ponoasele.

  RăspundețiȘtergere
 2. Tara noastra este unicat , asa cum se spunea odata dar ca orce obiect ca sa ajunga in timp trbuie sa fie intretinuta , adica oamenii sa revina la obiceiurile de altadat de a pastra si respecta cu iubire tot ceea ce ne ofera ea.avem locuri minunate de vizitat dar ceea ce facem noi romanii este o greseala.
  _Cun poti sa pleci in calatorii in alte tari si ru nu iti cunosti propria tara?
  _Daca intr-o familie nu daruiesti iubire ,nu vei primi acest dar pentru ca nu stii ce sa daci cu el...Patriotii adevarati pot sa aiba conturile pline ca tot in Romania isi vor revarsa iubirea.Nu stim sa ne imbogatim tara cumparand produse autentice .Poate timpul le v-a rezolva !

  RăspundețiȘtergere