Bine ati venit pe blogul meu

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Lumea post-moderna: "Avem probleme"


Cati dintre noi spunem " Sarbatori fericite!" persoanelor dragi vazandu-le privirea si sarutandu-le obrajii? Cati dintre noi spunem " Acum imi aman toate problemele cotidiene si merg sa ma intalnesc cu persoanele dragi"? Oamenii post-moderni invoca de fiecare data scuza : " Am probleme, nu pot sa vin". Aceasta scuza este ca si minciuna, care repetata devine o obijnuinta, astfel ca si atunci cand nu avem probleme cautam, doar ca sa amanam intalnirea cu oameni dragi pe care nu ii vedem o vesnicie. Cand am terminat de "rezolvat" toate problemele nu o sa mai putem sa-i intalnim, deoarece si Dumnezeu are o scuza "Omul nu e vesnic!". La intalnirea cu persoanele dragi, omul post-modern pune foarte mult accent pe felul in care o sa il trateze pe musafir, si nu pe cel care o sa fie tratat. Nu se gandeste atat la cel care va intra pe usa, ci la mancarea cu care il va astepta. Din acest motiv multi nu doresc sa aiba musafiri pentru ca nu au cu ce ii trata. " Nu am bani ca sa fac 3,4,5 feluri de mancare pentru a astepta musafirul", iar cand ai bani, nu mai ai musafiri. "Nu am bani ca sa cumpar ceva cu ce sa pot merge ca musafir", iar cand ai bani, nu mai ai la cine merge.
Daca ne intrebam persoanele in varsta, cum isi vizitau rudele o sa ne raspunda multi dintre ei ca mergeau pe jos zeci de km, prin ploaie, ninsoare, frig, etc, doar pentru a-si vedea neamurile, fara sa le duca ceva material sau sa astepte sa primeasca. Iar daca ii intrebam cum erau tratati ca musafiri, o sa raspunda ca pe masa era pus ceea ce avea gazda in ziua respectiva de mancare, fara sa gateasca ceva special pentru musafiri. "SPECIALUL" atunci era OMUL, cel care mergea in vizita si cel care era vizitat, acum "specialul" a cazut pe mancare.
Acum ne impodobim casa cu fel de fel de lucruri, ca sa fie cat mai "primitoare", dar nu mai avem pe cine primi; ne cumparam masini luxoase, dar cu care facem doar excursii cu familia, fara ca sa ne vizitam si rudele.
Am ajuns vremea in care avem toate mijloacele de transport pentru a ne vedea rudele, insa nu mai avem timp sa le vizitam pentru ca: "AVEM PROBLEME!"

Imaginea a fost descarcata de aici